info@nasa-djeca.hr + 385 1 39 09 460 Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn
 

Blog

Kad je vrijeme da dijete upoznamo sa slikovnicama?

Od samoga rođenja preporučuje se da roditelji pjevuše ili razgovaraju s bebom. To možete raditi tijekom prematanja, presvlačenja, kupanja, uspavljivanja, šetnje, masaže ili ostalih svakodnevnih aktivnosti. Dječje pjesmice, brojalice, pitalice, zagonetke i ostale kratke forme olakšat će vam neposredan kontakt i još vas više zbližiti s bebom.

Platnene slikovnice koje se privežu za kolica ili krevetić sastoje se od jasnih slika ili jednostavnih geometrijskih uzoraka koji potiču bebu da fokusira pogled i okreće glavu. Svakako mijenjajte položaj platnene slikovnice da beba može vježbati fokusiranje pogleda na više strana.

Šuškave platnene slikovnice zainteresirat će mališane, prevrtat će ih po rukama i pažljivo gledati te će tako početi samostalno proučavati svijet oko sebe. Plastificirane ili gumene slikovnice najbolji su odabir tijekom kupanja ili u šetnji kad dijete već počinje stavljati razne igračke ili predmete u usta.

Djeci u dobi od 6 mjeseci do godinu dana namijenjene su tvrde slikovnice s kartoniranim stranicama i raznim uzorcima koji se mogu dotaknuti i opipati, primjerice krzneni i svjetlucavi detalji ili ispupčeni dijelovi stranice. Oni potiču motorički razvoj djeteta jer ih beba dira prstićima i budi se interes za komunikaciju jer dijete želi podijeliti svoj doživljaj s roditeljima.

Poštovani,

zbog unapređenja sustava kupnja na webshopu pauzirana je do 12. 1. 2022.

Naše naslove možete potražiti u knjižarama, trgovačkim lancima i poštanskim uredima.
Hvala na razumijevanju!