Opći uvjeti

Informacije o trgovačkom društvu

NAŠA DJECA d.o.o. za nakladničku djelatnost

Velika cesta 90

10 020 Zagreb

OIB: 95753870939

Trgovačko društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem -  MBS broj : 080054560

Porezni broj: HR95753870939

Račun u Zagrebačkoj banci broj:  IBAN: HR4423600001101217589

Iznos temeljnog kapitala društva: 8.709.600,00 kuna u cijelosti uplaćen u novcu.

Osobe ovlaštene za zastupanje:

Slavko Kozina, direktor

Drago Kozina, prokurist

Adresa elektroničke pošte:

info@nasa-djeca.hr

Info telefon:

00385 1 3909 461

Cijena poziva i obračunska jedinica naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom - od ponedjeljka do petka  od 8,30 sati  do 15,30 sati.

Vikendom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

I              OPĆE ODREDBE

Nositelj svih prava na Internet stranici www.nasa-djeca.hr ( dalje u tekstu : Internet stranica) je trgovačko društvo NAŠA DJECA d.o.o. Zagreb, Velika cesta 90 ( dalje u tekstu NAŠA DJECA d.o.o.). Internetsku prodaju na Internet stranici obavlja trgovačko društvo NAŠA DJECA d.o.o. Zagreb, Velika cesta 90, OIB: 95753870939 koje je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem MBS: 080054560. Direktor društva je g. Drago Kozina.

Ovaj dokument određuje uvjete i odredbe korištenja ovih Internet stranica te uvjete kupovine proizvoda i usluga na ovoj internetskoj stranici. Ovi Opći uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda i/ili usluga putem internetske prodaje na ovoj Internetskoj stranici te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o kupoprodaji na daljinu između potrošača kao krajnjeg kupca i NAŠA DJECA d.o.o., te se kao takvi smatraju sastavnim dijelom takvih ugovora. Na ove Opće uvjete primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske.

Korisnici se pozivaju da  se prije kupnje upoznaju s ovim Općim uvjetima te da iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa pravima i obvezama koja iz istih proizlaze. Korištenjem usluge Internet trgovine te svih ostalih pridruženih servisa i stranica na domeni www.nasa-djeca.hr smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Općim uvjetima te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

NAŠA DJECA d.o.o. ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz internet prodaju kao i sav ostali sadržaj na ovim Internetskim stranicama. NAŠA DJECA  d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim internetskim stranicama.

Na ovim internetskim stranicama nastoji se osigurati točnost informacija, uključujući opise proizvoda i usluga, te ažurnost prilikom promjena cijena proizvoda i usluga. Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno u potpunosti biti identični proizvodu. Nažalost, ponekad može doći do propusta, a za nenamjerne greške u opisu i fotografiji proizvoda NAŠA DJECA d.o.o. ne odgovara.

NAŠA DJECA d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja ovih Internetskih stranica mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na Internetsku stranicu i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. niti je odgovorno za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica. Također NAŠA DJECA d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje ovih Internetskih stranica.

Korisnikom se smatra svaka osoba koja se registrira na ovoj Internetskoj stranici te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Korištenje usluga Internet trgovine na ovim Internetskim stranicama odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Korisnik registracijom potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Kupnju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupnju mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Registracijom se potvrđuje status korisnika u skladu s navedenim.

Uporaba i korištenje internetske trgovine na ovim Internetskim stranicama od strane djece ili maloljetnika odnosno poslovno nesposobnih osoba nije dozvoljena, u protivnome roditelji i/ili skrbnici preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem.

Za postupanje suprotno navedenom NAŠA DJECA d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. U iskazanu cijenu nije uračunat trošak dostave. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Izvornik računa korisnik prima prilikom plaćanja odnosno dostave.

II             REGISTRACIJA

Uvjet za korištenje internetske trgovine na ovim internetskim stranicama je uspješna registracija Korisnika. U okviru registracije Korisniku će biti ponuđen prihvat ovih Općih uvjeta korištenja, čiji prihvat je preduvjet za korištenje usluga internetske trgovine na ovim internetskim stranicama.

Nakon obavljene registracije na ovim internetskim stranicama te prihvatom ovih Općih uvjeta korištenja,  korisnici izjavljuju da su pročitali i razumjeli ove Opće uvjete korištenja, da su s istima upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica u skladu s njima.

U postupku registracije korisnik je obvezan odabrati korisničko ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku, dostaviti valjanu e-mail adresu te ispuniti podatke o svom prebivalištu odnosno za pravnu osobu podatke o tvrtki,  njenom sjedištu i OIB-u.  Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Za kršenje odredbi ovog dijela koji se tiču kreiranja korisničkog računa i registracije korisnika, NAŠA DJECA d.o.o. zadržava pravo po slobodnoj ocjeni ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

NAŠA DJECA d.o.o. preporuča korisnicima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun. Preporuča se da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku korisnici svakako kombiniraju velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebe lozinku od barem šest znakova. Lozinku se preporuča periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koju je korisnik unio prilikom registracije, mole se korisnici da u što skorijem roku ažuriraju svoj korisnički račun u rubrici Registracija.

III          NARUDŽBA

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada korisnik prođe cijeli proces narudžbe, što znači da korisnik mora odabrati način dostave naručene robe, istaknuti adresu na koju želi da mu naručena roba bude dostavljena te odabrati način plaćanja. Potvrdu o prihvatu narudžbe NAŠA DJECA d.o.o. šalje na e-mail adresu korisnika koju je isti naveo prilikom registracije. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu NAŠE DJECE d.o.o. na način da odabere način plaćanja i dovrši narudžbu. Ako korisnik ne dobije e-mail o prihvatu narudžbe, moli se korisnik da provjeri nalaze li se proizvodi u košarici te da ponovi proces naručivanja.

Ako je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje po predračunu, naručena roba će biti isporučena tek nakon što korisnik izvrši uplatu. Nakon što uplata bude izvršena i vidljiva na računu, NAŠA DJECA d.o.o. će korisniku putem e-maila poslati potvrdu o tome te obavijest o dostavi naručene robe.

Ako je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje po predračunu, a roba nije plaćena u roku od 72 sata od kreiranja narudžbe, narudžba se automatski poništava.

Ako je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje pouzećem, NAŠA DJECA d.o.o. će obavijest o istome poslati korisniku putem e-mail adrese koju je naveo prilikom registracije te tražiti još jednom potvrdu narudžbe klikom na poveznicu.

Povodom sklapanja ugovora, a prilikom preuzimanja robe od strane korisnika,  korisniku će biti dostavljeni potvrda o sklopljenom ugovoru odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača ( NN - 41/14, 110/15), ovi Opći uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora.

NAŠA DJECA d.o.o obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako NAŠA DJECA d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će korisnika e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni, osim onih za koje je korisnik kao način plaćanja odabrao plaćanje po predračunu, a roba nije plaćena u roku od 72 sata od kreiranja narudžbe, u kojem slučaju se narudžba automatski poništava.

IV       PLAĆANJE

Korisnik se obavezuje naručene proizvode platiti NAŠOJ DJECI d.o.o. jednim od sljedećih načina plaćanja:

1. Plaćanje po predračunu ( Internet bankarstvo, virman, opća uplatnica)

Korisnik vrši plaćanje prije preuzimanja robe, te će mu roba biti isporučena tek nakon što uplata bude izvršena i vidljiva na računu NAŠA DJECA d.o.o. Nakon potvrde narudžbe od strane korisnika,  NAŠA DJECA d.o.o. će putem e-maila poslati korisnicima podatke potrebne za plaćanje po predračunu. Nakon što uplata bude izvršena i vidljiva na računu, NAŠA DJECA d.o.o. će korisniku putem e-maila poslati potvrdu o tome te obavijest o dostavi naručene robe.

 

2. Gotovinom – pouzećem (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)

Prilikom preuzimanja pošiljke korisnik plaća dostavljaču cjelokupni iznos računa uključujući i eventualni trošak dostave.

 

3. Kartično plaćanje:

Za naplatu putem Interneta možete se koristiti sljedećim kreditnim karticama: Maestro, MasterCard® i Visa.

Sigurnost kupovine i naplate

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama.

HT Pay Way je certificirani partner po PCI DSS sigurnosnim standardima najviše kategorije.
Certifikat Level 1 za Payment Gateway / Switch usluge.

Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

V            DOSTAVA

Naručeni proizvodi se na području Republike Hrvatske dostavljaju putem dostavne službe GLS, a u inozemstvo putem paketa Hrvatske pošte.

Cijena dostave na području Republike Hrvatske iznosi 4 eura / 30,14 kn (PDV uključen), a za inozemstvo se dostava naplaćuje ovisno o zoni dostave i težini proizvoda koji se dostavlja, sukladno cjeniku za  dostavu paketa Hrvatske pošte.

 

 

PAKET (mase do 10 kg)

CJENIK EUR 

CJENIK HRK

PAKET premium - EUROPA 1 (Slovenija, Austrija, Belgija, Danska,
Nizozemska, Njemačka, Velika Britanija)

   

do 1 kg

10 EUR

75,35

iznad 1 kg do 2 kg

12 EUR

90,41

iznad 2 kg do 5 kg

15 EUR

113,02

iznad 5 kg do 10 kg

20 EUR

150,69

 

 

 

PAKET premium - EUROPA 2 (Češka, Finska, Francuska, Italija, Luxemburg, Mađarska,  Poljska, Portugal,  Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švicarska, Švedska.)

 

do 1 kg

12 EUR

90,41

iznad 1 kg do 2 kg

16 EUR

120,55

iznad 2 kg do 5 kg

22 EUR

165,76

iznad 5 kg do 10 kg

30 EUR

230,00

 

 

 

PAKET premium - EUROPA 3 (ostale države Europe)

   

do 1 kg

16 EUR

120,55

iznad 1 kg do 2 kg

19 EUR

143,16

iznad 2 kg do 5 kg

29 EUR

218,50

iznad 5 kg do 10 kg

36 EUR

271,24

 

 

 

PAKET premium - SJEVERNA I JUŽNA AMERIKA

   

do 1 kg

20 EUR

150,69

iznad 1 kg do 2 kg

24 EUR

180,83

iznad 2 kg do 5 kg

33 EUR

48,64

iznad 5 kg do 10 kg

53 EUR

399,33

 

 

 

PAKET premium - OSTATAK SVIJETA

   

do 1 kg

24 EUR

180,83

iznad 1 kg do 2 kg

29 EUR

218,50

iznad 2 kg do 5 kg

42 EUR

316,45

iznad 5 kg do 10 kg

66 EUR

497,28

 


Dostava je besplatna za narudžbe iznad 12 eura / 90,41 kn za područje Republike Hrvatske.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest tri radna dana.

U rokove uručenja pošiljaka ne ubrajaju se dan prijema narudžbe, vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja, vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje NAŠA DJECA d.o.o., subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima ( neradni dani i dani kada se ne obavlja uručenje poštanskih pošiljaka).

Za poštanske pošiljke adresirane za primatelje na otocima rokovi uručenja produžuju se za jedan dan, kao i u posebnim zemljopisnim uvjetima ili drugim okolnostima koje utvrđuje Hrvatska regulatorna agencija za mrežnu djelatnost.

VI           RASKID UGOVORA, POVRAT I ZAMJENA

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor  u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, mora obavijestiti NAŠA DJECA d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu NAŠA DJECA d.o.o. Velika cesta 90, 10020 Zagreb, telefaksom na 01 3909 468 ili elektroničkom poštom na e-mail adresu info@nasa-djeca.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako korisnik jednostrano raskine ovaj Ugovor, NAŠA DJECA d.o.o. izvršit će povrat novca koji je primljen od korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena odluka korisnika o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca može se izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što dostavi NAŠA DJECA d.o.o. dokaz da je robu poslao nazad.

Korisnik je robu dužan vratiti ili je poslati na adresu NAŠA DJECA d.o.o. Velika cesta 90, 10020 Zagreb bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je korisnik uputio odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe morate snosi sam korisnik. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju korisnik  će biti obaviješten.

Korisnik je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

- ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

- ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

- ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te

- ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije odnosno u drugim slučajevima propisanim Zakonom o zaštiti potrošača.

VII         REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda  te sve ostale prigovore korisnik može izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke pošte na e-mail adresu: info@nasa-djeca.hr ili obične pošte na adresu: NAŠA DJECA d.o.o. Velika cesta 90, 10020 Zagreb ili usmeno putem telefona na broj: 00385 1 3909 461.

U slučaju opravdane reklamacije korisniku se omogućuje raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Korisnik ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima. Korisnik je dužan takav proizvod zajedno s izvornim računom vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnome NAŠA DJECA d.o.o. neće moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi NAŠA DJECA d.o.o.

VIII        ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

NAŠA DJECA d.o.o. obrađuje osobne podatke u skladu s EU Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima, a klikom na link možete se detaljno informirati o svojim pravima – Zaštita osobnih podataka.

Poštovani,

naš webshop od 21.12.2022. do 10.1.2023. ne zaprima narudžbe zbog godišnje inventure i ažuriranja sadržaja.
Srdačan pozdrav,
Naša djeca