Blog

Kad je vrijeme da dijete upoznamo sa slikovnicama?

Od samoga rođenja preporučuje se da roditelji pjevuše ili razgovaraju s bebom. To možete raditi tijekom prematanja, presvlačenja, kupanja, uspavljivanja, šetnje, masaže ili ostalih svakodnevnih aktivnosti. Dječje pjesmice, brojalice, pitalice, zagonetke i ostale kratke forme olakšat će vam neposredan kontakt i još vas više zbližiti s bebom.

Platnene slikovnice koje se privežu za kolica ili krevetić sastoje se od jasnih slika ili jednostavnih geometrijskih uzoraka koji potiču bebu da fokusira pogled i okreće glavu. Svakako mijenjajte položaj platnene slikovnice da beba može vježbati fokusiranje pogleda na više strana.

Šuškave platnene slikovnice zainteresirat će mališane, prevrtat će ih po rukama i pažljivo gledati te će tako početi samostalno proučavati svijet oko sebe. Plastificirane ili gumene slikovnice najbolji su odabir tijekom kupanja ili u šetnji kad dijete već počinje stavljati razne igračke ili predmete u usta.

Djeci u dobi od 6 mjeseci do godinu dana namijenjene su tvrde slikovnice s kartoniranim stranicama i raznim uzorcima koji se mogu dotaknuti i opipati, primjerice krzneni i svjetlucavi detalji ili ispupčeni dijelovi stranice. Oni potiču motorički razvoj djeteta jer ih beba dira prstićima i budi se interes za komunikaciju jer dijete želi podijeliti svoj doživljaj s roditeljima.

Poštovani,

naš webshop od 21.12.2022. do 10.1.2023. ne zaprima narudžbe zbog godišnje inventure i ažuriranja sadržaja.
Srdačan pozdrav,
Naša djeca